MATRIX 4200 HF

TEHNIČNI PODATKI
MATRIX 4200 HF
TIG MMA
Tri fazet 50/60 Hz V +20%
-20%
400
Priključna moč @ I2 max kVA 13,3 17,4
Varovalka (I2 @ 100%) A 16
Močnostni faktor / cos φ 0,76/0,99 0,82/0,99
Učinkovitost 0,85 0,88
Napetost v odprtem krogu V 100
Območje amperaže A 5-420 10-400
Intermitenca(40°C) A 100% 270
  A  60% 340
  A 40% 420 400
Standard EN 60974-1 • EN 60974-3 • EN 60974-10
Klasa zaščite IP 23 S
Klasa izolacije  F
Dimenzije  mm 560
 mm 220
 mm 425
Teža kg 25
Kategorija:

Opis

Na podlagi najnovejše IGBT inverterske tehnologije so TIG viri moči z visokofrekvenčnim udarcem loka serije MATRIX opremljeni z inovativno digitalno ploščo za popoln nadzor vseh varilnih parametrov.
Odlične tehnične značilnosti teh varilnih strojev skupaj z visoko tehnologijo digitalnega upravljanja omogočajo visokokakovostno TIG varjenje, primerno za najstrožje industrijske namene in vzdrževanje.
Ti visoko napredni tehnološki viri energije so robustni in uporabnikom prijazni: MATRIX HF, samo izhod z enosmernim tokom, omogočajo TIG varjenje blagega nerjavečega jekla, bakra in njegovih zlitin. Viri napajanja serije MATRIX nudijo tudi odlične lastnosti pri MMA varjenju z najtežjimi osnovnimi in celuloznimi elektrodami.

coldTACK
Inovativna naprava za točkovno varjenje za natančno in varno spajanje z minimalnim vložkom toplote. Funkcija “Multi-coldTACK” omogoča hitro odstranjevanje mrzlih madežev in s tem še poveča prednosti posameznega mesta. Zahvaljujoč funkciji “Perfect-Point” funkcija coldTACK omogoča natančno določanje položaja.
CIKLUS
Funkcija “CYCLE” omogoča s preprostim pritiskom na sprožilec gorilnika nenehno preklapljanje med dvema predhodno izbranima trenutnima vrednostima. Ta funkcija je najprimernejša za varjenje profilov različnih debelin, ki zahtevajo stalno spreminjanje toka. Pri varjenju aluminija možnost uporabe večjega zagonskega toka daje prednost predgrevanju obdelovanca.

LAHKO PULZ
Impulzno TIG varjenje omogoča boljši nadzor loka in deformacijo obdelovanca. Možnost izbire visoke vrednosti frekvence impulzov (do 500 Hz) omogoča doseganje bolj koncentriranega ločnega stožca, idealnega za varjenje tankih materialov. Funkcija “EASY PULSE”, ki deluje v skladu z izbranim vrhovnim tokom, bo na preprost in samodejen način sinergijsko generirala tako ustrezno frekvenco impulzov (med 0,5 in 500 Hz) kot osnovni tok. Vrednosti impulznih parametrov, ki so bile izbrane v krmilniku, bodo prihranile nastavitveni čas z zagotavljanjem najboljših možnih kombinacij impulznih parametrov, idealnih za manj usposobljene varilce / upravljavce.

ULTRA FAST PULSE – Pulsazione ad alta Frequenza
Impulzno TIG varjenje omogoča boljši nadzor loka in manj deformacij obdelovanca. Možnost uporabe zelo visoke impulzne frekvence, do 2000 Hz, ki je idealna za varjenje tanke debeline, omogoča doseganje občutnega zmanjšanja stožca loka in v toplotno spremenjenem območju, tako da ima tudi bolj stabilen in zgoščen lok skupaj s povečanjem tako v prodoru kot tudi v hitrosti.

VRD – Naprava za zmanjšanje napetosti
Naprava VRD zmanjša napetost v odprtem krogu na vrednosti pod 12 V, kar omogoča uporabo stroja v zelo nevarnih okoljih za največjo varnost operaterja.

LASTNOSTI:

Kompakten in inovativen dizajn
Kovinska glavna struktura s sprednjo ploščo iz vlaken odpornih vlaken
Nadzorna plošča zaščitena pred naključnimi udarci
Robusten ročaj vgrajen v podvozje
Zmanjšana teža in velikost, enostavno prenašanje
Digitalni nadzor vseh parametrov varjenja
Standardno je opremljen z impulznim načinom, ki je vgrajen v krmiljenje z razpoložljivimi enostavnimi impulzi
Odlične lastnosti varjenja TIG
Visokofrekvenčni lok, natančen in učinkovit tudi na dolge razdalje
Visoka zmogljivost na tankih kovinskih ploščah Samodejna kompenzacija za nihanje omrežne napetosti znotraj + 20% -20%
Zelo dobre lastnosti MMA za varjenje s katero koli vrsto elektrod
Enostaven za uporabo
Nizka poraba energije
Uporaba posebnih TIG gorilnikov bo omogočila daljinsko upravljanje parametrov varjenja neposredno iz gorilnika

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MATRIX 4200 HF”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja