varilni aparat JASIC TIG 200 AC/DC

Ta varilna naprava je namenjen za varjenju aluminija, njegovih zlitin, varjenje nerjavnih jekel,
vseh drugih konstrukcijskih jekel in zlitin, bakra, titana.  Pri AC ali DC postopku je mogoče pulziranje. Ima visokofrekvenčni vžig.

Kategorija:

Opis

TIG  je primeren varjenje aluminija in aluminijevih zlitin. DC pulzno varjenje, omogoča varjenje zelo tankih materialov in preprečuje toplotne deformacije materiala. Omogoča nastavitev varilnega toka pulza, širino pulza in frekvenco pulziranja pri AC. Funkcij Up slope funkcija za postopno avtomatsko zviševanje varilnega toka ob prehodu iz začetnega do delovnega varilnega toka, down slope pa za počasno avtomatsko zniževanje varilnega toka po izklopu stikala TIG gorilnika preprečuje nastanek lunkerjev v zvaru in kvaliteten zaključek vara. 2T/4T aparat lahko preklopite med dvema načinoma delovanja. Pri (2T) delovanju se oblog vzpostavi po pritisku stikala na gorilniku in traja dokler le to držite. (4T) delovanje vam omogoča, da stikala na gorilniku ne rabite držati neprestano, temveč ga po vžigu obloka lahko spustite. Za prekinitev obloka ponovno pritisnete stikalo na gorilniku ter tako zaključite z delom. Anti-Stick funkcija proti zlepljenju elektrode. Med varjenjem se lahko wolfram elektroda dotakne materiala ter se pojavi kratki stik, pri tem se avtomatično sproži preobremenitvena zaščita in varilni tok pade na zaščitni varilni tok, da se zmanjša poraba wolfram elektrode in se podaljša življenjska doba inverterja. Visokofrekvenčni vžig omogoča vžig obloka brez kontakta Wolfram elektrode z varjencem (pri TIG varjenju). Pre-Flow je funkcija za nastavitev pred-vpihovanja zaščitnega plina. Post-Flow je funkcija za nastavitev po-vpihovanja zaščitnega plina (hlajenje zvara). Clean Area Widwth pomembno samo pri varjenju aluminija: omogoča pri varjenju z izmeničnim tokom (AC), da se le ta prerazporedi negativno oz. pozitivno valovanje toka
MMA: Med varjenjem z elektrodo se lahko z elektrodo dotaknemo materiala ter povzročimo kratek stik, pri tem se v času 2 sekund varilni tok spusti na 0 A in varuje inverter pred preobremenitvijo.
– Hot-Start funkcija poskrbi za avtomatično povišanje varilnega toka ob začetku varjenja in s tem poskrbi pri MMA varjenju za vžig obloka tudi pri problematičnih elektrodah.
– MMA (REO) ali varjenje z oplaščeno elektrodo. Inverter omogoča tudi MMA varjenje z elektrodami premera do 3,25 mm.
– Digitalni prikazovalni varilnih parametrov
– Prislino hlajenje s pomočjo ventilatorjev

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “varilni aparat JASIC TIG 200 AC/DC”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja