VARILNE MASKE – PRIPOMOČEK, KI GA POTREBUJE ČISTO VSAK VARILEC

Varilne maske so zelo pomemben del zaščitne varilne opreme, saj je varilec lahko pri svojem delu učinkovit le takrat, kadar uporablja predpisano zaščito. Ena najpomembnejših komponent zaščite je zaščitna maska s filtrom za oči. Pri izbiri ustrezne varilne maske potrebno upoštevati številne dejavnike, izmed katerih izstopata zaščita oči in kože pred nevarnimi stranskimi proizvodi v procesu varjenja. To so iskre in potencialno škodljiva ultravijolična in infrardeča svetloba iz varilnega obloka. Prav tako je izbira ustrezne varilne maske pomembna zato, ker ima vsaka varilna aplikacija svoje zahteve. Ni vseeno, ali bomo varili na terenu ali v domači delavnici, po postopku MIG MAG ali TIG itd. Skratka čisto vsaka aplikacija ima svojo zahteve po zaščiti pri varjenju, zato naj si varilec pred izbiro zaščitne varilne opreme vzame dovolj časa za razmislek. Za začetek je ključnega pomena, da izbrana varilna maska izpolnjuje vse varnostne standarde za varjenje. Po standardu mora samozatemnitveni varilni filter za oči svetlobo varilnega obloka ustrezno filtrirati, sama varilna maska pa mora biti odporna proti udarcem in obrizgom. Kvalitetna varilna maska varilcu ne le ščiti oči pred morebitnimi poškodbami, temveč mu tudi zagotavlja boljši pogled nad samim varilnim procesom in talino. Izbor varilne maske je tako odvisen predvsem od vrste varjenja, ki ga varilec namerava izvajati. Jakost varilnega toka v povezavi z varilnimi postopki ustvari različno svetel varilni oblok in s tem različno jakost oddane svetlobe, zato se pri različnih varilnih postopkih in jakostih varilnega toka uporabljajo različne ravni zatemnitve. V podjetju Pretent prodajamo vse vrste varilnih mask za zaščito oči in obraza. Ponudimo vam lahko kvalitetne avtomatske varilne maske, navadne varilne maske, naglavne navadne varilne maske, usnjene itd., prav tako pa boste pri nas našli tudi drugo zaščitno varilno opremo, žice za varjenje, varilne mize in aparate za varjenje.

Varilne maske

Varilne maske

Na katere nevarnosti moramo biti pozorni pri varjenju?

Varilcu pri opravljanju njegovega dela pretijo številne nevarnosti. Vročina, soj isker, UV-žarki in oblok, ki nastajajo pri delu, lahko ogrozijo zdravje vsakega varilca, zato bodite med delom posebej pozorni in previdni na omenjene nevarnosti. Za zagotovitev lastne varnosti je potrebno uporabiti primerno zaščitno obleko, ki naj (če se le da) v celoti prekriva telo in usnjene čevlje, priporočljivi so celo usnjeni predpasniki, ki dodatno zaščitijo predel trupa. V kolikor razmišljate o tem, ali lahko ročni ščit nadomesti čelado, pomislite na to, da ga boste morali ves čas držati v roki – tako si boste precej otežili delo. Pri uporabi zaščitne čelade z vizirjem teh težav ne boste imeli, saj bodo vaše roke proste. Prav tako niso dovolj le zaščitna očala, saj je v tem primeru koža še vedno izpostavljena škodljivim UV žarkom. V podjetju Pretent vam zato priporočamo uporabo primerne varilne maske in druge varilne opreme. Če ste profesionalni varilec, imejte v mislih, da boste najverjetneje nosili varilno masko nekaj ur v eni izmeni in zelo pogosto v okolju, kjer je vroče in umazano, zato pred izbiro varilne maske preverite, ali je le-ta dovolj udobna za nošnjo. V Sloveniji lahko vrhunske varilne maske kupite skoraj pri vseh proizvajalcih varilne opreme, tudi v podjetju Pretent, kjer vam nudimo vso potrebno opremo za varno varjenje.

 

Kako torej glede na vrsto varjenja poiščemo primerno varilno masko?

Omenili smo že, da varilno masko v vsakem primeru izberemo upoštevajoč tip obločnega varjenja – MIG MAG varjenje, MMA varjenje ali TIG varjenje. Zlasti pri TIG postopku se pri cenejših varilnih maskah varilci srečujejo s težavo, saj zaradi manjše svetilnosti pri nižjih amperažah poceni avtomatska varilna maska med varjenjem odpira zatemnitev. Če torej iščete ustrezno varilno opremo specifično za TIG varjenje, ki ga poznamo kot enega najzahtevnejših postopkov, vam toplo priporočamo, da se ne odločite za najcenejše rešitve. Za večji občutek udobja pri varjenju izberite primerno velikost vidnega polja (nekatere cenejše varilne maske imajo višino vidnega polja omejeno na 40 mm medtem ko imajo tiste malce bolj kakovostne višino kasete tudi 68 mm. Prednost nakupa varilne opreme v podjetju Pretent je, da imamo večino proizvodov stalno na zalogi. To nam omogoča, da hitro izpolnjujemo zahteve vseh naših strank. Poleg takojšnje dobave in hitre storitve lahko našo ponudbo vedno prilagodimo specifičnim potrebam stranke, zato vam naših prostorov nikoli ne bo treba zapustiti praznih rok. V naši ponudbi boste našli vse vrste varilnih mask, ki vam bodo olajšale delo in zaščitile vaš obraz pred številnimi nevarnostmi. Izbirajte med vrhunsko ponudbo avtomatskih in navadnih varilnih mask, ki so pri nas na voljo po konkurenčnih cenah. Boljše varilne maske nam ponujajo tudi obilo dodatnih funkcij, zato nikar ne spreglejte naše ponudbe.

PRETENT d.o.o., Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana, Slovenija
DELOVNI ČAS:
Od ponedeljka do petka od 7:00 do 16:00 ure.

© 2020 PRETENT podjetje za proizvodnjo regulacijske tehnike in trgovino, d.o.o. | Vse pravice pridržane |

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki