VARILNI APARAT MIG MAG NA ŽICO ZA KAKOVOSTNO IN ZAHTEVNO VARJENJE

Pri varjenju, že dolgo uveljavljeni tehniki trdnega spajanja enot, poznamo različne načine izdelave varov glede na uporabljene materiale in s tem različne varilne aparate – od varilnih aparatov MIG in MIG MAG, varilnih aparatov na žico do varjenja po postopku TIG in najbolj razširjenega MMA varjenja.

Varilni aparati niso namenjeni le za industrijo in profesionalno rabo, ampak tudi za domačo uporabo in ročno varjenje – in so tehnično temu primerno prilagojeni.

Idealen za ročno varjenje je varilni aparat MIG, saj ta je način ročnega varjenja poleg načinov varjenja TIG in MAG eden najbolj pogostih. Ti varilni aparati so inverterski, se pravi elektronski, in so zelo lahki ter zato priročni za prenašanje, ob tem pa zelo natančni.

Podjetje Pretent iz Ljubljane je generalni zastopnik v svetu zelo priznanih varilnih aparatov vrhunske kakovosti, od katerega lahko pričakujete strokovne nasvete, izvrstni servis in takojšnjo dobavo njihovih varilnih aparatov MIG MAG, varilnih aparatov na žico, aparatov za MMA varjenje ter vrsto drugih. Založeni so z varilnimi aparati za profesionalno in domačo rabo.

 

varilni aparat

varilni aparat

 

Varilni aparat MIG tudi za debelejše materiale in gladko varjenje

Varilni aparat MIG je varilni aparat na žico. Pri teh varilnih aparatih se v procesu varjenja uporabi žlahtni plin, argon ali helij, in se vari z žico, ki je navita na kolut in jo je treba pred varjenjem vstaviti v varilni aparat. Pri varjenju z varilnim aparatom na žico nastaja zelo visoka temperatura, kar je odlično za ustvarjanje dobrih gladkih zvarov in za varjenje materiala, ki je lahko tudi nekoliko debelejši.

Varilni aparat MIG je primeren za varjenje zlitin, aluminija, legiranega jekla in barvnih kovin. Varjenje s takim varilnim aparatom je preprostejše od drugih načinov varjenja, zato so ti varilni aparati na žico zelo razširjeni in priljubljeni.

 

varilni aparat mig

varilni aparat mig

 

Postopek varjenja MIG MAG

Varilna postopka MIG in MAG sta različna, a tako podobna postopka varjenja, da se ju lahko izvaja z istim varilnim aparatom – z varilnim aparatom MIG MAG. Postopek varjenja MAG se od postopka MIG razlikuje po drugi vrsti uporabe plina – pri postopku varjenja z inverterskim varilnim aparatom MAG se uporabi aktivni CO2 ali pa mešanica tega plina z argonom. Gre za postopek obločnega varjenja.

Podjetje Pretent ima v ponudbi vrhunske varilne aparate MIG MAG uveljavljenih podjetij CEA in Jasic. Z varilnimi aparati se lahko vari z oplaščeno elektrodo ali pa ta deluje kot varilni aparat na žico, če zamenjate polariteto.

Pri Pretentu lahko v razdelku varilnih aparatov MIG MAG izbirate med varilnimi aparati transformator in varilni aparati inverter. Transformatorski varilni aparati so polavtomatski, inverterske odlikuje inovativna visoka tehnologija.

Pri Pretentu so med inverterskimi zelo uporabni vrhunski varilni aparati MIG MAG Digitech VP2 z digitalnim upravljanjem, razkošno grafiko in visoko zmogljivostjo varjenja. Zelo lahka, prilagodljiva in kompaktna sta varilna aparata Treostar 2000 Pulse in trifazni Convex Mobile E 255 Pulse.

Varilni aparat inverter Convex Mobile puls je trifazni sinergijski, s katerim se ustvarjajo zelo kakovostni zvari na prav vseh materialih, izstopa pa pri tem nerjavno jeklo, prevlečeno s cinkom in aluminijem.

 

mig mag

mig mag

 

Na varilnih aparatih MIG MAG se lahko izvede tudi varjenje TIG

Z nekaterimi inverterskimi varilnimi aparati MIG MAG se lahko opravi še ena vrsta varjenja, in sicer TIG. Posebnost tega obločnega varjenja je, da poteka v zaščiteni atmosferi, v kateri so plini argon, helij in volframova elektroda.

Ta postopek je zahtevnejši od varjenja z varilnim aparatom na žico, a je nepogrešljiv za varjenje, pri katerem so potrebne višje temperature in visoka natančnost – za cevovode, industrijo, letalstvo.

 

MMA varjenje je najbolj številčno in razširjeno

Podjetje Pretent vam ponuja izbor kakovostnih varilnih aparatov za MMA varjenje oziroma obločno varjenje podjetja CEA. Vsi ti varilni aparati so preprosti za uporabo in namenjeni profesionalni in domači uporabi, sicer pa imajo tudi varilni aparati MIG MAG možnost MMA varjenja.

Pretentovi varilni aparati za MMA varjenje CEA Matrix, Project in Rainbow so lahki in prenosni, z njimi se vari z enosmernim varilnim tokom, odlikujejo pa se s kakovostnimi vari tudi pri najzahtevnejšem varjenju in so nepogrešljivi na gradbiščih.

Z njimi je mogoče je tudi varjenje z metodo TIGZ inverterskimi varilnimi aparati. Z MMA varjenjem se varijo konstrukcijska in nerjavna jekla z oplaščeno rutilno, bazično ali celularno elektrodo.

Ročno obločno varjenje velja za najbolj razširjen način varjenja, ker je priprava na varjenje manj zahtevna, varilni aparati so enostavni za vzdrževanje in prenašanje ter so namenjeni varjenju močnih konstrukcij. Pri MMA varjenju nastane med varjencem in elektrodo električni oblok in začneta se taliti, oplaščenje elektrode pri tem procesu pa vzpostavi zaščitno okolje za var.

MMA varjenje se ne izkaže le pri varjenju jekla, ampak tudi pri sivi litini in zlitinah aluminija, niklja in bakra. Pri varjenju je nujna in predpisana zaščitna oprema, in sicer zaščitna oblačila in čelada z vizirjem, kar si lahko ob nakupu varilnega aparata MIG MAG, za TIG ali MMA varjenje priskrbite pri Pretentu in ste brez skrbi, saj ste nabavili vrhunsko kakovost po ugodni ceni.

 

mma varjenje

mma varjenje

PRETENT d.o.o., Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana, Slovenija
DELOVNI ČAS:
Od ponedeljka do petka od 7:00 do 16:00 ure.

© 2020 PRETENT podjetje za proizvodnjo regulacijske tehnike in trgovino, d.o.o. | Vse pravice pridržane |

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki