Varilni aparati

Varilni aparati | Najboljši inverter varilni aparati CO2, TIG, MIG MAG

Varilni aparati so naprave, ki se uporabljajo pri postopku pritrjevanja (spajanja) dveh materialov. Materiala, ki se uporabljata pri postopku varjenja, sta lahko enaka ali različna, glaven vir toplote pa predstavlja električni oblok. Slednjega ustvarijo varilni aparati, spoj pa je osnovan na temperaturi električnega obloka. Oblok je rezultat:

  • Električne napetosti med varjencem in varilno elektrodo – električna napetost nastane z dotikom varjenca in elektrode (kontaktni vžig)
  • Zadostnega električnega impulza med elektrodo in varjencem (trigerski vžig)

Elektroobločno varjenje ustvari oblok, ki spoji varjenca z dodajanim materialom pri čemer nastane zvar. Postopki varjenja in uporaba varilnih aparatov se med seboj razlikujejo. Med najpogosteje uporabljenimi so TIG, MIG/MAG in MMA varjenje, ki se uporabljajo za spajanje aluminija, kovin ter različne vrste umetnih materialov in jekla.

Inverter varilni aparati

Kaj so inverter varilni aparati in kakšne so prednosti njihove uporabe?

Na kakovost zvara in produktivnost varilnega procesa močno vpliva izbira varilnega aparata. Med najbolj priljubljenimi so inverter varilni aparati pri katerih varjenje poteka s transformatorskim ali inverterskim izvorom, dvo- ali štirikolesnim pogonom in ločeno omarico. Inverter varilni aparati se od klasičnih razlikujejo po manjših dimenzijah in zasnovi, lahkotnejši zgradbi ter preprosti uporabi.

Veliko uporabnikov prisega, da je najboljši varilni aparat inverterski, saj dopušča izjemno majhno porabo električne energije glede na opravljeno delo. Temu primerni so tudi prihranki. Inverter varilni aparati imajo elektronsko regulirano izhodno moč, kar omogoča širok prilagajanja moči delovanja in uporabe. Zaradi svoje zmogljivosti se namreč lahko brez težav uporabljajo v večjih industrijah ali domačih delavnicah.

Najboljši varilni aparat

MIG MAG varilni aparati zagotavljajo visokokakovostne in stabilne zvare

Inverter varilni aparat MIG MAG se uporablja v najrazličnejših industrijah. Poglaviten je pri obdelavi kovin, pločevin, cevovodov, v ladjedelništvu, rezervoarjev in izdelavi motornih vozil. Varilni aparat MIG MAG vključuje izvor, gorilnik, podajalno napravo, reducirni ventil, opcijsko hladilni agregat za hlajenje gorilnika, priključek za dovod plina in kabel za maso.

Pri MIG MAG varjenju podajalna naprava skozi vodilo žice gorilnika poda varilno žico, pri čemer upravlja še izklop in vklop varilnega izvora ter varilno napetost. Podajalna naprava je s krmilnim kablom povezana z varilnim izvorom, pri čemer skrbita tudi za pretok zaščitnega plina. Le ta se, odvisno od inverter varilnega aparata, dovaja iz omrežja za plin ali plinske jeklenke.

MIG in MAG varjenje se med seboj razlikujeta po uporabi zaščitnega plina. Pri MAG varjenju se uporablja aktivni plin, ki kemijsko reagira z varjencem. Pri MIG varjenju pa se uporablja inertni plin, ki kemijsko ne reagira z varjencem. Pri varjenju, se kot zaščitni plin največkrat uporablja zaščitni plin kisik ali aktivni ogljikov dioksid – od tod ime varilni aparati CO2.

V podjetju Pretent d.o.o. imamo na voljo pester izbor varilnih aparatov CO2 primernih za profesionalno, industrijsko in domačo uporabo. Odlikuje jih kompaktna, inovativna in uporabniku prijazna zasnova z močnimi, a enostavnimi viri energije. Varilni aparati zagotavljajo visokokakovostne, stabilne zvare in vrhunske lastnosti varjenja na katerem koli materialu, vključno z nerjavnim jeklom in aluminijem.

Varilni aparati CO2, TIG, MIG MAG

TIG varilni aparati so natančni in tehnološko napredni

Varilni aparat TIG, se uporablja pri TIG (Tugsten Inert Gas) varjenju. TIG varjenje ustvari električen oblok med varjencem in netaljivo Wolframovo elektrodo. Pri procesu se kot zaščitni plin uporablja inertni plin, ki ne reagira z zvarom – najpogosteje je to argon. Pri TIG varjenju se spojni material dodaja ročno, ni pa vedno potreben, saj se spoj varjencev lahko naredi tudi z zvarjenjem njunih robov. Takšno varjenje se uporablja pri obdelavi pločevin, v letalstvu ter pri varjenju posebnih materialov, kot je titan.

Varilni aparat TIG so zmogljivi in tehnološko napredni. Visoko stabilnost ter prvovrstne vare pri MMA in TIG varjenju uporabniku zagotavlja napreden funkcijski digitalni nadzor. Naprave omogočajo natančno in varno spajanje z minimalnim vložkom toplote, zato so primerna za najrazličnejša varilna in vzdrževalna dela.

V podjetju Pretent d.o.o. vam nudimo pestro izbiro naprednih varilnih naprav, ki bodo poenostavile postopek varjenja tudi tistim neizkušenim. Se sprašujete, kateri je najboljši varilni aparat? Najboljši je tisti, ki ustreza postopku varjenja, vašim željam, znanju in potrebam.

Inverter varilni aparati

V naši trgovini na Cesti na Brdo 85 v Ljubljani imamo bogato izbiro varilnih aparatov. Ponujamo aparate več vrst:

V ponudbi so aparati za varjenje aluminija, železa, inoxa, in drugih materialov. Izvedbe so namizne, stoječe, pulzne,… Vsi aparati za varjenje imajo garancijo in zagotovljen servis z rezervnimi deli.

Vse varilne aparate lahko pred nakupom testirate in preverite, da so za vas najbolj ustrezni. Oglasite se v naši trgovini, kjer vam z veseljem tudi svetujemo, si skupaj z vami ogledamo aparate in poiščemo najbolj ustreznega za vas.

Potrošni material za varjenje

V trgovini imamo na voljo tudi potrošni material za varjenje in vse potrebne priključke. Ponudbo si lahko pred nakupom ogledate v spletni trgovini, nam pošljete povpraševanje ali se oglasite pri nas.

Najboljši varilni aparat - ugodno